Μαλδίβες: Πέρασαν χειροπέδες σε τουρίστρια επειδή φορούσε... μπικίνι

 
Μαλδίβες: Πέρασαν χειροπέδες σε τουρίστρια επειδή φορούσε... μπικίνι

Ενημερώθηκε: 07/02/20 - 21:53

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σύλληψη μιας Βρετανίδας τουρίστριας στις Μαλδίβες. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη νεαρή γυναίκα επειδή… φορούσε μπικίνι.

Τα πλάνα από τη στιγμή της σύλληψης δείχνουν τρεις αστυνομικούς να τραβούν την κοπέλα, την ώρα που η ίδια φωνάζει «με παρενοχλείτε σεξουαλικά». Η γυναίκα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, προσπαθεί να αντισταθεί και ένας από τους αστυνομικούς προσπαθεί να καλύψει το σώμα της με μια πετσέτα. Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Independent, η γυναίκα συνελήφθη για προσβολή δημοσίας αιδούς αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε απολογία μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι στις Μαλδίβες επιτρέπεται οι γυναίκες να φορούν μπικίνι στα θέρετρα αλλά «απαγορεύεται αυστηρά» εκτός των ξενοδοχείων. Το βίντεο, βέβαια, δεν ξεκαθαρίζεται πού έχει τραβηχτεί.

«Το συμβάν με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν την τουρίστρια ερευνάται. Απολογούμαι και στην τουρίστρια και στο κοινό γι΄ αυτό και προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε τέτοιες διαδικασίες», δήλωσε ένας ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.