Άδωνις Γεωργιάδης: Πλαστογραφημένα τα στοιχεία για να με ενοχοποιήσουν για το ΚΕΕΛΠΟ

 
Άδωνις Γεωργιάδης: Πλαστογραφημένα τα στοιχεία για να με ενοχοποιήσουν για το ΚΕΕΛΠΟ

Ενημερώθηκε: 06/02/18 - 15:51

ΚΕΕΛΠΝΟ-Novartis: Εν μέσω πολιτικού σεισμού και σφοδρών αντιδράσεων για την υπόθεση της NOVARTIS συνεδρίασε, σήμερα, στη Βουλή η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, με εξέταση του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση των 23 προσλήψεων που έγιναν επί ημερών του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων οι 13 εργαζόμενοι φέρονται να απασχολούνταν στο υπουργικό του γραφείο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να μην αναφερθούν στην υπόθεση Novartis. Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «αντιθεσμικές μεθοδεύσεις στο χειρισμό της υπόθεσης της Novartis ώστε να στοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε ότι η επιτροπή πρέπει να λάβει άμεσα γνώση της δικογραφίας για τη Novartis, καθώς όπως ισχυρίστηκε ότι «το έργο της Εξεταστικής συμπεριλαμβάνει και το φάκελο Novartis».

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την πλευρά της, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πριν έλθει η δικογραφία στη Βουλή, έσπευσε να στείλει τον κ. Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο» και προσέθεσε: «Μετά είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν κατατεθεί ο φάκελος στο Κοινοβούλιο, και εξερχόμενοι δύο υπουργοί της κυβέρνησης δήλωσαν, ως μη όφειλαν, ότι είναι σκάνδαλο. Αυτό θα το κρίνει η Εξεταστική Επιτροπή. Όλα θα είναι στο φως για όλους όσο ψηλά και αν είναι. Οι χειρισμοί, όμως, παραπέμπουν σε κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό. Να έρθει ο πρόεδρος της NOVARTIS στην Επιτροπή μας».

Ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας είπε με τη σειρά του ότι «κάποια πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι».

Γεωργιάδης

Στην εισήγησή του τοποθέτηση ο κ. κατέθεσε φάκελο με την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών από την περίοδο που έγινε υπουργός μέχρι και σήμερα ενώ ζήτησε από την Επιτροπή να προχωρήσει σε όποιον έλεγχο επιθυμεί αναφορικά με τους τραπεζικού του λογαριασμούς, δηλώνοντας την άρση του τραπεζικού του απορρήτου.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Ωστόσο, έσπευσε να ζητήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπής «να μην δει προσωπικά του στοιχεία, από τους λογαριασμούς του, σε δημοσιεύματα την Κυριακή» και έψεξε τον κ. Μπαλωμενάκη ότι ενώ είχε χαρακτηρίσει δημοσίευμα που αφορούσε στα ημερολόγια που είχε προμηθεύσει ο αδελφός τού κ. Γεωργιάδη στο ως ανάξιο λόγου, εντούτοις έσπευσε να στηρίξει με επιστολή του στο δικαστήριο τον δημοσιογράφο που το δημοσίευσε. Το παραπάνω θέμα προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ λέγοντας ότι ο πρόεδρος της επιτροπής στέλνει εν αγνοία των μελών επιστολές που της υπογράφει ως πρόεδρος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, με τη σειρά του, υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη επιστολή ήταν προσωπική- δεν υπέγραψε ως πρόεδρος της Επιτροπής» και δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο στην κατάθεσή του, αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί δικής του υπουργίας, υποστήριξε ότι ήταν «η θητεία με το μικρότερο προϋπολογισμό σε όλη στην ιστορία του Οργανισμού» και περιορίστηκε να πει ότι διακρίνει «μεροληψία στο πρόσωπό του».

«Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση της πλειοψηφία να καλέσει πρώτα εμένα και μετά τον Πολάκη στην Επιτροπή. Εμένα με εξετάζετε σήμερα λόγω της μηνύσεως του κ. Πολάκη. Εγώ θα απαντήσω σε όλα, αλλά εάν έλθει ο Πολάκης και καταθέσει άλλα στοιχεία πρέπει να με ξανακαλέσετε» είπε και συνέχισε: «Αναφορικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση του δήθεν διορισμού 23 ανθρώπων, το χαρτί που προβάλλεται είναι φτιαγμένο σε excel και αυτό αποδεικνύει ότι φτιάχτηκε εκ των υστέρων. Αν είχατε ζητήσει γραφολογική εξέταση θα το βλέπατε. Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον κ. Πολάκη».

Γεωργιάδη

Αναφορικά, με το ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την υπόθεση και φέρεται να μιλά ο διευθυντής του κ. αναφορικά με τις 23 προσλήψεις, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ είναι «είναι πλαστογραφημένο. Είναι ένα ντοκουμέντο που μιλούσε ο κ. Θεοδώρου Παπαδημητρίου με το διευθυντή του γραφείου μου. Και αποτελεί προϊόν συρραφής σε 19 σημεία. Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτή την πλαστογραφία την έχει κάνει ο κ. Πολλάκης».

ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «συγκεκριμένο πρόσωπο (ο επικεφαλής εταιρείας security κ. Γιαννακουλάκος) ο οποίος είχε κόντρα με τον ίδιον γιατί του διέκοψε τη σύμβαση με το εξαιτίας ενός επεισοδίου που έγινε στο υπουργείο, πληρώθηκε από τον κ. Πολάκη για να κάνει ένα πλαστό ηχητικό ντοκουμέντο ώστε να ενοχοποιηθεί ο ίδιος».

ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελικώς, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του πήρε στο για να ζητήσει τον οποιονδήποτε διορισμό.

Άδωνις Γεωργιάδης

Κατά τα λοιπά, ο είπε ότι «δεν υπάρχει άλλος οργανισμός που να έχει ελεγχθεί τόσες φορές όσες το ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο» και προσέθεσε «είναι κρίμα που οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δέχονται τόση λάσπη όλους αυτούς τους μήνες οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στο ελληνικό κράτος. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ειδική νομοθεσία και όλα αυτά έγιναν νόμιμα».