Δείτε τι λέει ο «μάρτυρας-κλειδί» για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Δείτε τι λέει ο «μάρτυρας-κλειδί» για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Κώστα Σημίτη
Ενημερώθηκε: 26/11/18 - 22:32

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/11) στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία για το σκάνδαλο του C4I, όπου σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό που συνοδεύει τον φάκελο αναφέρεται το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε μάρτυρας-κλειδί μετά από όσα αποκάλυψε  στην κατάθεση του στον ανακριτή στις 5 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για τον πρώην Γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Ευάγγελο Βασιλάκο (τον βλέπετε στην κάτω φωτογραφία).

Ευάγγελος Βασιλάκος

Εντύπωση προκαλούν οι ισχυρισμοί του μάρτυρα ο οποίος είπε στον ανακριτή ότι  ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου «κατά πάσα πιθανότητα» έχει πάρει μίζες. Ενώ σύμφωνα πάλι με εκτιμήσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης «γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I».

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών», σημείωσε στην κατάθεση του.

Σε άλλο σημείο  ο κ. Βασιλάκος επισημαίνει: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας αναφέρει: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

3

2

3

4

5

C4I

C4I

C4I

C4I