Δηλώσεις Τζιτζικώστα για ανάγκη εθνικής συνεννόησης, Αυγενάκη και Παπακώστα

Δηλώσεις Αυγενάκη για ανάγκη εθνικής συνεννόησης, Αυγενάκη και Παπακώστα
Ενημερώθηκε: 01/11/17 - 14:22

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης στα σημαντικά θέματα τάχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7  ο κ. Τζιτικώστας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα που προέκυψε με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αφορά στις συνομιλίες, που φέρεται να έχει εμπλακεί ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με ποινικούς.

Ακόμα, ο κ. Τζιτζικώστας ερωτηθείς για θέματα που έχουν να κάνουν με την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, είπε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που στηρίζεται στον κοινωνικό φιλελευθερισμό που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο. Ολα τα στελέχη της ΝΔ πιστεύουν σε αυτές τις αρχές που προέρχονται από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος από τη ΝΔ.

Συμπλήρωσε, πως στην Ελλάδα έχει έρθει η ώρα των συνεργασιών, των συναινέσεων και της μίνιμουμ συνεννόησης ειδικά στα εθνικά θέματα. Την ευθύνη της συνεννόησης την έχει η κυβέρνηση. Αυτή είναι που μπορεί να ενισχύσει ή να την τορπιλίσει. Η μόνη λύση για να βγούμε από την κρίση, είναι να συνεργαστούμε. 

Όσον αφορά την διαγραφή της κ. Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως η κ. Παπακώστα έχει σημαντική πορεία και έχει δώσει μάχες πολλά χρόνια τώρα. Οταν δίνεις μια μάχη δεν περισσεύει κανείς. Το ιδεατό είναι να προχωρά μια παράταξη ενωμένη, χωρίς να χάνει κανέναν. Στην περίπτωση της κ. Παπακώστα διευκρίνισε ότι δεν έχω όλα τα δεδομένα για να μπορώ να σχολιάσω τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, ότι τέσσερις μέρες μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος δεν υπάρχει απάντηση από το γραμμματέα της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας, είπε ότι η διάψευση από την πλευρά του κ. Αυγενάκη και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι μία απάντηση.

Ακολουθεί η ηχογραφημένη συνέντευξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ραδιόφωνο 24/7: