Γεροβασίλη: Κωμωδία οι πρόωρες εκλογές-Είμαστε και θα παραμείνουμε αριστεροί

Γεροβασίλη: Κωμωδία οι πρόωρες εκλογές-Είμαστε και θα παραμείνουμε αριστεροί
Ενημερώθηκε: 06/05/18 - 09:44

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει», πρόσθεσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ανέκαθεν είχε τους δημοσίους υπαλλήλους ψηλά στην ατζέντα του: απολύσεις, κοινωνικός αυτοματισμός, τιμωρητική λογική. Όπως, όμως, λέει ο λαός, δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του».

«Την ώρα που λένε ότι δεν θα απολύσουν, υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών. Την ώρα που μιλούν για υποστελέχωση, υπόσχονται επαναφορά του κανόνα αποχωρήσεων-προσλήψεων στα προ ετών επίπεδα. Το διανοείστε ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις προχτές έγραψε ότι 'πλεονάζουν γιατροί';», συνέχισε.

Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία, η κ. Γεροβασίλη τονίζει: «Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο», με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι «η χώρα και η Ευρώπη πήγαν μπροστά όταν οι πολιτικές ήταν προοδευτικές, υπέρ των πολλών».

Ακόμη, δήλωσε ότι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, παρά την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά με ευρεία συμμετοχή.