Κινήσεις Σαμαρά κατά Παυλόπουλου που αγγίζουν το όριο της συνταγματικής εκτροπής

Κινήσεις Σαμαρά κατά Παυλόπουλου που αγγίζουν το όριο της συνταγματικής εκτροπής
Ενημερώθηκε: 16/06/18 - 08:22

Ακραίες κινήσεις που αγγίζουν το όριο της συνταγματικής εκτροπής φαίνεται να επιλέγει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την πρωτοφανή ανακοίνωσή του, πριν λίγα 24ωρα, με την οποία κατηγορούσε τον κ. Παυλόπουλο για «ανιστόρητη σύμπλευση με τον κ. Τσίπρα» και προσπαθούσε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κομματική αντιπαράθεση, θα επιχειρήσει να κλιμακώσει την επίθεσή του στο πρόσωπο του Ανωτάτου Πολιτειακού παράγοντα κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σαμαράς στην παρέμβασή του στη Βουλή,το Σάββατο, αναμένεται να επιτεθεί και πάλι κατά του κ. Παυλόπουλου, και ίσως φθάσει στο σημείο να ζητήσει ακόμα και την παραίτησή του.

Οι πληροφορίες αυτές προκαλούν ήδη έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που δηλώνουν ότι αν υπάρξει νέα επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα αγγίζει το όριο της συνταγματικής εκτροπής δεν θα μείνουν απαθείς!

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι οι κινήσεις του κ. Σαμαρά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης κατά του κ. Παυλόπουλου.

Στόχος του σχεδίου είναι να εξωθηθεί σε παραίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να προκύψει πολιτική κρίση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Στο σχέδιο αυτό εκτός από τον κ. Σαμαρά συμμετέχουν ακόμα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα επιτίθεται μετά μανίας στον κ. Παυλόπουλο.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν είναι στο απυρόβλητο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου, προβλέπεται και η «προώθηση» συνθημάτων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται κατά της συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ για το Σκοπιανό

Ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προβληματισμό προκαλεί η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα αυτό καθώς οι πληροφορίες για τον ρόλο του διίστανται. Κάποιοι εκτιμούν ότι έχει εγκλωβιστεί στην στρατηγική Σαμαρά στο Σκοπιανό και άλλοι ότι έχει ρόλο στο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Για να στηρίξουν μάλιστα την άποψη αυτή υπενθυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του είχε ζητήσει να παρέμβει κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ γνωρίζοντας φυσικά πως ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο.