Το μήνυμα του Κ.Καραμανλή για το 11ο Συνέδριο της ΝΔ

 
Το μήνυμα του Κ.Καραμανλή για το 11ο Συνέδριο της ΝΔ

Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 10:35

Με μήνυμα ενότητας χαιρέτισε το 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα του αύριο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

Ελλάδα

συνέδριο

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την » και βασική επιδίωξη να επισφραγιστούν το πρόγραμμα και το σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση και η εικόνα της ως του μοναδικού κόμματος που μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση, καθώς και με το στήσιμο κάλπης για ένα ερωτηματολόγιο που εμπεριέχει βασικά διλήμματα πολιτικής, αρχίζει σήμερα το 11ο διήμερο αρχών και θέσεων της Ν.Δ., παρουσία και των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ. – Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη.

ΤΟ «ΚΑΡΦΙ» ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Το συνέδριο αρχίζει σήμερα με έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ν.Δ. –η κεντρική πολιτική του ομιλία θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, αμέσως μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά– και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων. Παρόντες θα είναι σήμερα, όπως και αύριο, και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν αποκλείεται ο Κώστας Καραμανλής να τοποθετηθεί σήμερα κάνοντας κάποιου είδους δήλωση, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο κ. Αντ. Σαμαράς. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμανλής τοποθετείται μετά το καλοκαίρι του 2015 και το δημοψήφισμα. Η εικόνα, πάντως, και των τριών πρώην δημιουργεί εικόνα συστράτευσης και στήριξης στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου η Ν.Δ. να γίνει και πάλι κυβέρνηση.

Το στίγμα του συνεδρίου έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΕΛΚ: «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη... Οι Ελληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση», σημείωσε, θέτοντας το εκλογικό διακύβευμα για τη Ν.Δ. και για τη χώρα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπες Ιστούρις, ενώ σήμερα θα μιλήσει και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και αύριο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, χαιρετισμό θα απεθύνουν ο Πάνος Ρήγας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Ευθύμιος Δρόσος από τους ΑΝΕΛ και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων. Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο συνέδριο που έχει διαρθρωθεί σε τρεις ενότητες –οικονομία, υπηρεσίες προς τον πολίτη, νέα γενιά– παρουσιάζει η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα το απόγευμα, καθώς θα είναι η πρώτη ανοικτή της ομιλία μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του προέδρου της Ν.Δ. να μην τη συμπεριλάβει σε μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. Παρότι δεν είναι γνωστό αν η κ. Μπακογιάννη θα αναφερθεί στην εν λόγω απόφαση, συνεργάτες της έλεγαν ότι αναμένεται να εκφωνήσει μια ενωτική παραταξιακή ομιλία και να διαμηνύσει ότι κι εκείνη θα δώσει τη μάχη.

Η κάλπη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη μια καινοτομία του συνεδρίου: η κάλπη που θα στηθεί για τους συνέδρους το πρωί της Κυριακής με στόχο τη βολιδοσκόπησή τους για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση –άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, εφόσον υπάρχει αδυναμία εκλογής του από τη Βουλή– μέχρι ποιο θα ήθελαν να είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει μια κυβέρνηση της Ν.Δ. (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, νομοθετική πρωτοβουλία για την υγεία, σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ). Ερωτήματα έχουν τεθεί ακόμη για την αξιολόγηση, αλλά και για τον τρόπο προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.