Νίκος Νικολόπουλος: Αλλάξτε τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας!

Νίκος Νικολόπουλος: Αλλάξτε τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας!
Ενημερώθηκε: 22/03/18 - 13:27

Νίκος Νικολόπουλος:Με δύο ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει την απορία του για τον χαλαρό τρόπο αντίδρασης της Ελληνικής πλευράς στις απανωτές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Στην πρώτη ερώτηση, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδος «Εστία», σύμφωνα με το οποίο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με Τούρκο Πρωθυπουργό απέφυγε να υποστηρίξει ότι τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος.

Εξίσου αποκαλυπτικές και ανατριχιαστικές είναι οι ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες και δεσμεύσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των πρώην Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου προς τους Αμερικάνους την βραδιά των Ιμίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νίκος Νικολόπουλος: Τέσσερεις ερωτήσεις «φωτιά» για τη Novartis

 «Διαβεβαίωναν ότι «δεν θα ξαναπατήσουμε στα Ίμια», « δεν θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια»!

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό είναι τα ακόλουθα:

1ον Η Ελλάδα έχασε, όπως γράφεται στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», οριστικά  εθνικό έδαφος χωρίς να πέσει τουφεκιά και εξηγήστε γιατί, ενώ οι Τούρκοι εγκατέλειψαν την θεωρία της «γκρίζας ζώνης» και θεωρούν τα Ίμια Τουρκικό έδαφος, η Ελληνική αντίδραση δεν ήταν η αναμενόμενη, σε βαθμό που αναλυτές να τονίζουν ότι επικυρώσαμε μια επώδυνη ήττα μας;

2ον Γιατί, έμπρακτα δεν καταδεικνύουμε ότι τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος, ενισχύοντας μάλιστα τον έναν ή και περισσότερους που θέλουν να μετοικήσουν στα Ίμια Έλληνες κτηνοτρόφοι;

 Στην δεύτερη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει πως προκαλεί κατάπληξη η… στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Έχει αποδειχθεί ότι τα διμερή διαβήματα δεν προσφέρουν κάτι. Δεν κάνεις διάβημα διαμαρτυρίας στον υποψήφιο δολοφόνο σου. Στην αστυνομία καταφεύγεις για να σε προστατέψει, που στην προκείμενη περίπτωση είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και συνολικότερα η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ  και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απλά είναι τα πράγματα και δεν χρειάζονται ασκήσεις υψηλής διπλωματίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αξιώσει άμεση σύγκλιση ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με αποκλειστικό θέμα την τούρκικη επιθετικότητα και την έμπρακτη απειλή πολέμου που βιώνει η χώρα μας από τον γείτονα.