Νίκος Νικολόπουλος: Δεν θα γίνουμε… κρυπτοχριστιανοί, υποκύπτοντας σε φανατικές μειοψηφίες και σε όσους συμμαχούν με αυτές!

 
Τι δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την πρόταση άρσης της ασυλίας του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Ενημερώθηκε: 17/05/18 - 18:54

Με αφορμή την πρόταση άρσης της ασυλίας του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είτε νοσταλγούν, είτε έχουν μείνει ακόμα στην εποχή που το κόμμα τους αποτελούσε ισχνή μειοψηφία και μέσω συμμαχιών με άλλες μειοψηφίες και περιθωριακές δυνάμεις προσπαθούσε να διασφαλίσει την εκλογική και κοινοβουλευτική του επιβίωση. Και το έκανε με… φωνές και αντάρες, με διαδηλώσεις και ακτιβισμούς, προσπαθώντας να επιβάλλει αιρετικές απόψεις ως κανονικότητα.

Η πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας λοιπόν, να αρθεί η κοινοβουλευτική μου ασυλία (το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια) θυμίζει εκείνη την εποχή. Κάποιοι ταυτίζονται με τους αρνητές της ευαγγελικής διδασκαλίας και με μία μειοψηφία που θέλει να επιβάλλει την δική της «κανονικότητα» στη φύση και στον άνθρωπο.

Και αυτό όμως, ίσως τελικά δεν είναι το χειρότερο. Γιατί φοβάμαι πως η πρόταση της Επιτροπής δημιουργεί ένα «δεδικασμένο». Αφού, εάν υπάρχει λογική, θα πρέπει το Κοινοβούλιο να αποφασίζει πλέον την άρση ασυλίας σε κάθε ετεροφοβική αξίωση και έτσι να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση των βουλευτών και ιδίως εκείνων που λένε αυτά που λέει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Για το χατίρι κάποιων ετεροφοβικών που είναι αποδεδειγμένα δικομανείς και προσπαθούν να επιβάλλουν «εκβιαστικά» τις απόψεις τους, θα πρέπει το Κοινοβούλιο να μετατραπεί σε «ρωμαϊκή αρένα» και όσοι μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα να απειλούνται με… εξοβελισμό.

Η πρόταση άρσης της ασυλίας μου δημιουργεί την αίσθηση ότι διώκεται η Ορθοδοξία στην ίδια την «κοιτίδα» της και μάλιστα και από βουλευτές του λεγόμενου χριστιανικού τόξου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ο ελληνικός λαός να περάσουμε σε νέα εποχή διωγμών. Δεν θα γίνουμε… κρυπτοχριστιανοί στην Ελλάδα του 2018!

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόταση της Επιτροπής στην Ολομέλεια, θα προσέλθω ενώπιον της Δικαιοσύνης με εμπιστοσύνη σε αυτό το μεγάλο «οχυρό» της δημοκρατίας και της αλήθειας και μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς θα εκφράσουμε με διάθεση ομολογίας, την πίστη μας.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στον καλό συνάδελφο Κ. Κατσίκη, γιατί ουσιαστικά συνιστά συγγνώμη για όσα δημοσίως είχε υποστεί, επειδή είχε τολμήσει να διαφωνήσει με τις απόψεις μιας ελάχιστης μειοψηφίας ομομανιακών.

Ένας επιπλέον λόγος που δεν είχα την ίδια τύχη με τον κ. Κατσίκη, ας αναζητηθεί σε σκοπιμότητες που παραπέμπουν ευθέως στην πολιτική καταγωγή και διαδρομή μου…».