Ο Τσίπρας αποστασιοποιείται από τις θέσεις Κοτζιά για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Αποστάσεις από τις «βόμβες» Κοτζιά για την διαδικασία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας
Ενημερώθηκε: 23/10/18 - 23:05

Αποστασιοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας για την αιγιαλίτιδα ζώνη του Νίκου Κοτζιά

Στην σύσκεψη του μεσημεριού της Τρίτης (23/10) κυβερνητικές διαρροές άφησαν να εννοηθεί ανοιχτά ότι ο Πρωθυπουργός πλέον χαράζει τον δικό του δρόμο στα περί αιγιαλίτιδας ζώνης σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

Τα σημεία είναι δύο:

1. Επιμονή στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά μετά από ενημέρωση και διάλογο με τα κόμματα.

2. Η όποια διαδικασία δεν θα προχωρήσει με Προεδρικά Διατάγματα , αλλά με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την κατάλληλη στιγμή

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη

 

Συζητήθηκε το θέμα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, αρχής γενομένης από το Ιόνιο. Αποφασίστηκε να εξεταστεί πως θα γίνει ενημέρωση και διάλογος με τα πολιτικά κόμματα για τη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει συντεταγμένα στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας. Θα εξεταστεί η σύγκληση του ΕΣΕΠ, ενδεχομένως και σε διευρυμένη σύνθεση. Ενώ ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή η διαδικασία να μη προχωρήσει με προεδρικό διάταγμα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε οδηγίες για απάντηση σε δηλώσεις και τοποθετήσεις που έγιναν εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης, αφού ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος και οι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Μ. Μπόλαρης και Τέρενς Κουίκ. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας, κ Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διεθνών και ευρωπαϊκών Σχέσεων, κ. Τάκης Παυλόπουλος.