Παυλόπουλος σε πολύτεκνους: «Θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια» (ΦΩΤΟ)

 
Παυλόπουλος σε πολύτεκνους: «Θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια» (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 05/11/17 - 16:34

Με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα (5/11) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Οικογένεια

«Έχω πει επανειλημμένα και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Αν η Ελληνική Κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα Οικογένεια. Στο ότι στον Τόπο μας η Οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και την σημασία της Οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και την σημασία της Πολύτεκνης Οικογένειας, γιατί πυλώνας της Οικογένειας εν γένει είναι η Πολύτεκνη Οικογένεια. Αυτή η σημασία της Οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στην Οικογένεια γενικότερα, άρα και στην Πολύτεκνη ».

Σύνταγμα

Μάλιστα, ο κος Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο της χώρας και το άρθρο 21 για την οικογένεια: «Σ’αυτό όμως πρέπει να προστεθεί και η επιταγή του Συντάγματος, την οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονάμε. Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο ενώπιον υμών αλλά γενικότερα, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους. H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια. Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».

«Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, ιδίως όταν χειμάζεται το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της Κοινωνίας μας και του Τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της Οικογένειας και της Πολύτεκνης Οικογένειας ν’αναδειχθούν όπως ταιριάζει. Και σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό τον αγώνα τον οποίο δίνετε που, σας τονίζω, δεν είναι μόνον αγώνας για την Πολύτεκνη Οικογένεια. Είναι αγώνας για την Κοινωνία μας και, για να χρησιμοποιήσω την φράση του Συντάγματος, για το ίδιο το Έθνος. Να είσθε καλά και να έχετε δύναμη», ολοκληρώνει τον λόγο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου προς Τσαβούσογλου (ΦΩΤΟ)