Στην Τουρκία ο Μουζάλας για το προσφυγικό

 
Στην Τουρκία ο Μουζάλας για το προσφυγικό

Ενημερώθηκε: 11/12/17 - 11:10

Στην Τουρκία θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Μουζάλας για την εξειδίκευση των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε επιστολή στον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με την real.gr, ενόψει της συνάντησής τους, που θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου, στην Άγκυρα.

Στόχος είναι η μείωση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά και η παράλληλη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, καθώς και η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν στη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, αλλά και για την επαναπροώθηση όσων ανθρώπων το αίτημα ασύλου απορρίφθηκε προς τη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο προς την ενδοχώρα, αλλά και την Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, από την πλευρά του, προτίθεται να μεταφέρει το αίτημα Ερντογάν προς τις Βρυξέλλες, ώστε η ευρωπαϊκή πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Τουρκία, όσο αφορά στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία στο προσφυγικό.

Ο Ερντογάν επανέλαβε και στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι Βρυξέλλες οφείλουν την καταβολή του υπολοίπου από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό, καθώς η Τουρκία έχει λάβει μόλις τα 800 εκατομμύρια.