Αδικαιολόγητα εμβάσματα βρέθηκαν στους λογαριασμούς Πετσίτη

Βρέθηκαν μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς του Πετσίτη
Ενημερώθηκε: 31/03/19 - 13:33

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Πετσίτη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Τα εμβάσματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, χωρίς όμως να αποδεικνύεται η παροχή υπηρεσιών του Μ. Πετσίτη προς τις επιχειρήσεις – τροφοδότες των λογαριασμών, οι οποίοι τηρούνται σε μεγάλη ελληνική τράπεζα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στις επίμαχες συναλλαγές εμπλέκεται και η εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Νίκο Παππά στο ταξίδι που έκανε στην Βενεζουέλα το 2013.

Ο έλεγχος των λογαριασμών έγινε μετά από εντολή του εισαγγελέα προς την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η έρευνα θα επεκταθεί και στην Ελβετία. Το δημοσίευμα υποστηρίζει παράλληλα πως ο κ. Πετσίτης ουσιαστικά έχει μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτή την περίοδο διαμένει σε πολυτελή κατοικία στη Λάρνακα, της οποίας το ενοίκιο φέρεται να πληρώνεται από τρίτο πρόσωπο, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κατοικία να του έχει παραχωρηθεί δωρεάν. 

«Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα» είπε στον ΣΚΑΙ η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα. 

Παράλληλα τόνισε πως ο πλουτισμός του κ. Πετσίτη φαίνεται να συνδέεται άρρηκτα με τις κυβερνητικές διασυνδέσεις του.