Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για συμφωνία

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για συμφωνία
Ενημερώθηκε: 12/04/16 - 12:28
Του Θανάση Παναγόπουλου

Στο ίδιο μήκος κύματος των δηλώσεων Μοσκοβισί, δηλαδή για συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα ως το τέλος της εβδομάδας (σ.σ. ήδη πάντως η ελληνική πλευρά την προσδιορίζει για την άλλη εβδομάδα) και για ολοκλήρωση της αξιολόγησης γύρω στο Πάσχα κινούνται κοινοτικοί κύκλοι.

Οι ίδιοι παράγοντες κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο στην πορεία της αξιολόγησης (παρότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία πριν αναχωρήσουν οι θεσμοί για τις ΗΠΑ) μετά την απόφαση να διακοπούν προσωρινά οι συζητήσεις, ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, θεωρούν ότι από την επιστροφή του Κουαρτέτου στις 2 Απριλίου, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις σταματούν από σήμερα, ώστε να μπορέσουν οι επικεφαλής των θεσμών και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις επί αμερικανικού εδάφους.

Το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το πέρας των εργασιών του ΔΝΤ, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τα ανοικτά θέματα το ταχύτερο δυνατό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά θέματα:

Στην Ουάσιγκτον οι θεσμοί χωρίς συμφωνία στις αποσκευές

Αυτές θα είναι οι νέες συντάξεις μετά το «μαχαίρι» Κατρούγκαλου (πίνακες)