Διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καθώς και υπέρ του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα

 
palaistini israel poreies

Ενημερώθηκε: 18/10/23 - 20:22

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Στην κεφαλή της πορείας είναι μια τεράστια σημαία της Παλαιστίνης.

«Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα.

Δ. Κουτσούμπας: Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη - Να μη συμμετέχει η χώρα μας στο μακελειό

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιος το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα, σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής στο Σύνταγμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά», ή οποιαδήποτε μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μην συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη μέση Ανατολή γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Απαιτούμε, ζητάμε λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην δήλωσή του, ο Δ. Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ισραήλ έξω από την πρεσβεία στο Ψυχικό

Συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της χώρας για τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο με την Χαμάς.

Συγκεκριμένα, την εκδήλωση διοργάνωσε η ΜΚΟ Israel Greece Friendship Association.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από όσους έχουν συγκεντρωθεί κρατούν πλακάτ που απεικονίζουν αιχμαλώτους που κρατούνται από τους άνδρες της Χαμάς ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ