Διαμάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: «Πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε Μάντζο και Τσαπανίδου

 
ΤΣΑ

Ενημερώθηκε: 30/01/23 - 20:26

Αυστηρή και κατηγορηματική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Όλα τα άλλα σενάρια, που εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν θεωρίες συνωμοσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Μάντζος απευθυνόμενος με δηκτικό τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πώς τα στελέχη του -νέα και παλαιά- έχουν το ίδιο ταλέντο στο να κάνουν τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους και υπογράμμισε:

«Εκβιαζόμενος δεν είναι εκείνος που ανέδειξε τη θεσμική εκτροπή, δεν είναι εκείνος που, μαζί με το κόμμα του, ακολούθησε κάθε διαθέσιμη θεσμική οδό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, στη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την αποκάλυψη της αλήθειας, στο όνομα της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «εκβιαζόμενοι» είναι όσοι βρίσκονται σήμερα «αιχμάλωτοι» των δικών τους επιλογών: Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης, που αντιμετωπίζει τη «Νέμεσι» των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται. Και από την άλλη ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών, αλλά και μετοχών σε κανάλια.Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια».

Η Πόπη Τσαπανίδου είχε τονίσει νωρίτερα: 

«Με έκπληξη παρακολούθησα την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αφορμή το ερώτημα που έθεσα για το σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ερώτημα που εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα.

ΥΓ Παραπέμπω τον κ. Μάντζ​ο που έσπευσε να με χαρακτηρίσει συνωμοσιολόγo και ψεκασμένη, στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου. Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιόλογος;».

Η δήλωση που προκάλεσε τη διαμάχη

Η κ. Τσαπανίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ανησυχία της ότι «υποκλοπές και εκβιασμοί, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν ακόμα και τις εκλογικές συνεργασίες των κομμάτων.

Υπογράμμισε ότι «όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος στο μέλλον εάν οι πολιτικές συνεργασίες θα μπορούσαν να είναι προϊόν εκβιασμού» και έφερε ως παράδειγμα πως «μια υποθετική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, μάλλον θα ήταν προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών, παρά μια ειλικρινής πολιτική συνεργασία».

«Η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε του κ. Πολάκη» απάντησε ο Εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος, κάνοντας λόγο για «ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ