Δηλώσεις Μητσοτάκη για Τουρκία, Πρόεδρο Δημοκρατίας και εκλογικό νόμο

Δηλώσεις Μητσοτάκη για Τουρκία, Πρόεδρο Δημοκρατίας και εκλογικό νόμο
Ενημερώθηκε: 29/12/19 - 02:44

Μήνυμα στον Ερντογάν ότι είναι ανάγκη επίλυσης των διαφορών της Ελλάδος με την Τουρκία, όχι όμως υπό καθεστώς πιέσεων και εκβιασμών, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» άφησε ανοιχτό το παράθυρο για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχετικά με τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον όμως εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία όπως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι διερευνητικές επαφές και ο πολιτικός διάλογος. 

Κάλυψη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη 

Στην συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη «σαφή βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της ανομίας. Η τρομοκρατία θα τσακιστεί! Δεν θα παταχθεί. Θα τσακιστεί!  Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες», τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απορρίπτοντας τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας. Επέμεινε πάντως στην ανάγκη για διερεύνηση των οποίων καταγγελιών, λέγοντας πως αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Για εκλογικό νόμο και Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή εντός Ιανουαρίου το οποίο θα επαναφέρει το μπόνους κλιμακωτά. Ο κ. Μητσοτάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνήθηκε να απαντήσει αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, ωστόσο τόνισε, ότι θα πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους…