Δραγασάκης: Δίκαιη διακυβέρνηση... αν το επιτρέψει η αξιολόγηση

 
Δραγασάκης: Δίκαιη διακυβέρνηση... αν το επιτρέψει η αξιολόγηση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 08/04/16 - 11:06

Στο μέλλον παραπέμπει τη «διαμόρφωσης ενός νέου παραδείγματος διακυβέρνησης, δίκαιης και αποτελεσματικής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και εφόσον ο τρόπος που θα κλείσει η αξιολόγηση «θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε σελίδα».

Την επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση «με τρόπο που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε σελίδα και να μπούμε σε μια φάση επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, υπέρβασης των παθογενειών του παρελθόντος και διαμόρφωσης ενός νέου παραδείγματος διακυβέρνησης, δίκαιης και αποτελεσματικής», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη με τίτλο «Χρυσές τουλίπες».

Κλείσιμο της αξιολόγησης εντός Απριλίου

Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε πως ο Απρίλιος θα είναι καταλυτικός, γιατί και μπορεί αλλά και πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει έγκαιρα μέσα σε αυτόν τον μήνα, να είναι υλοποιήσιμη και ρεαλιστική με αξιόπιστες παραδοχές, να συνοδεύεται με επαρκή χρηματοδότηση, να εντάσσεται και να προβλέπει ένα σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους και να είναι πλήρης, και όχι μερική και τμηματική, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση υλοποίησε σχεδόν το σύνολο των δημοσιονομικών μέτρων και πρόσθεσε ότι για να επιτύχει η αξιολόγηση η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.

Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, «όλα στη χώρα μας πήγαιναν καλά μέχρι που έγινε κυβερνητική αλλαγή», αναρωτήθηκε: «Αν τα πράγματα ήταν τόσο καλά, γιατί διακόπηκε η χρηματοδότηση το καλοκαίρι του 2014; Aν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά, γιατί δεν έγινε συζήτηση και ρύθμιση του χρέους όπως προβλεπόταν στη συμφωνία του Eurogroup το 2012; Αν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η 5η αξιολόγηση; Γιατί έπρεπε να στηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός πίεσης στη νέα κυβέρνηση ενάντια στη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση την 5η αξιολόγηση του παλαιού προγράμματος, που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε υλοποιήσει;». Στην ουσία, ιχσυρίστηκε, το τρίτο μνημόνιο σε μεγάλο βαθμό είναι η 5η αξιολόγηση που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Για την προσφυγική κρίση

Αναφερόμενος στην «πρόκληση» που δημιουργεί στη χώρα μας η προσφυγική κρίση, είπε πως η πρόκληση αυτή τίθεται ακριβώς όχι στο ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά ότι αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, ως λαός, με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, αναλαμβάνοντας ένα μερίδιο ευθύνης μεγάλο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του τρέχοντος μήνα θα υπάρξει εκτόνωση.

«Είναι η περίοδος αυτή που θα δοκιμαστεί στην πράξη η συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία και ελπίζουμε ότι οι τελευταίες μειώσεις των ροών δεν είναι κάτι παροδικό», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «χρειάζεται να έχουμε επαγρύπνηση, δεν μπορούμε να ησυχάσουμε όσο τα σύνορα είναι κλειστά, όσο η Ευρώπη δεν δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, τουλάχιστον όλες οι χώρες, και όσο οι ρίζες του προβλήματος, που είναι παρά οι πόλεμοι και η αποσταθεροποίηση και οι κρίσεις στην περιοχή, όσο αυτές είναι ζωντανές θα πρέπει και εμείς να είμαστε σε εγρήγορση».

Σχετικά θέματα:

ΕΚΤ: Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα και την μη παράταση του δεύτερου Μνημονίου έφερε φυγή καταθέσεων

Λαγκάρντ: Στα βράχια το ασφαλιστικό της Ελλάδας

Κλείνει η συμφωνία – Καταστροφολόγοι για την κυβέρνηση όσοι αντιδρούν στα νέα μέτρα

Σαμαράς: Απίστευτο μίγμα αριστεριστών και ακροδεξιών στην κυβέρνηση – Εκτροχιάζουν την οικονομία