Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Ανδρούλακης, Ρέππας κατα Φώφης Γεννηματά

 
Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ: Ανδρούλακης, Ρέππας κατα Φώφης Γεννηματά

Ενημερώθηκε: 13/07/19 - 00:47

Κίνημα Αλλαγής: «Σφαγή» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νίκος Ανδρουλάκης

Φώφη Γεννηματά.

Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων στελέχη, όπως ο ευρωβουλευτής και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας, κατηγορούν ανοικτά τη

Ανδρουλάκης σε Γεννηματά: Εσύ έδωσες ρόλο σε Μπίστη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση

«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος επί της ουσίας στη Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα απαντώντας στις αιχμές για απουσία του από τον προεκλογικό αγώνα, είπε ότι έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε «πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».

 Ξέσπασε εσωκομματικός πόλεμος Γεννηματά -Ανδρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ακόμα ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%.

«Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» είπε, εξηγώντας ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».

«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ρέππας: Υβρις να πανηγυρίζουμε που πήραμε 8%

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας είπε πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές».

Έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία, είτε προς ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε.

Πρωτόπαππας: Κριτική χωρίς περιεχόμενο

Η απάντηση από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, ήρθε από τον στενό της συνεργάτη Χρήστο Πρωτόπαπα.

«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ' αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ξεκαθάρισε ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση, αρχής γενομένης από τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Εκεί, όχι μόνο θα απαντήσουμε αλλά θα διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.