Ξέσπασε εσωκομματικός πόλεμος Γεννηματά -Ανδρουλάκη

 
Ξέσπασε εσωκομματικός πόλεμος Γεννηματά -Ανδρουλάκη

Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 00:25

Κόντρα Γεννηματά - Ανδρουλάκη: Σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβούλιου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. με δηλώσεις του, είχε αφήσει υπόνοιες για ευθύνες της κας Γεννηματά για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κόμματός μας. Οφείλουμε να συζητήσουμε τα αίτια και να δούμε συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις». Ερωτηθείς δε αν τίθεται θέμα ηγεσίας, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «στα όργανά μας συζητάμε για όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Ανδρουλάκη, τον οποίο «φωτογράφισε», κάνοντας λόγο για στελέχη που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ αλλά και για στελέχη που ενώ ήταν κρυπτόμενοι την προεκλογική περίοδο άρχισαν τώρα να εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

«Δεν πίστεψαν όλοι δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια. Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται, αν θα υπήρχαμε καν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Μιλάω γι' αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος αναφερόταν στην πρόταση που είχε κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης το 2017, για μια διαδικασία τύπου Επινέ, με την πρόσκληση στην ανασύνταξη των δυνάμεων του χώρου του Ποταμιού, της "Ωρας Αποφάσεων" και άλλων δυνάμεων. (Το 1972 το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα επανασυστάθηκε από την αρχή με πρωτοβουλία του Φρανσουά Μιττεράν).

Πιο πρόσφατα, σε άλλο ένα επεισόδιο των διαφωνιών τους, στον απόηχο της ρήξης Γεννηματά -Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» τη σύγκρουση τους, η οποία «θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».