Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς της κυβέρνησης

Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς της κυβέρνησης
Ενημερώθηκε: 05/08/19 - 22:15

Βουλή: Συνολική απάντηση στα όσα ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή.

"Μιλάτε για την Προεδρία της Κυβέρνησης αλλά κύριε Τσίπρα πρέπει να σας πως τα εξής: στην Γενική Γραμματεία της δικής σας κυβέρνησης υπηρετούσαν 55 μετακλητοί, άλλοι 86 στον Πρωθυπουργό και άλλοι 8 στον Αντιπρόεδρο. Σύνολο 161. Σήμερα περιορίζονται στους 100 και άλλοι 8 στον Αντιπρόεδρο, σύνολο 108". Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι 20 οι οποίοι όπως είπε ο υπουργός υπηρετούν πολλά χρόνια στο Μαξίμου και μερικοί προσελήφθησαν πριν από τέσσερα χρόνια.  

Διαβάστε ακόμα: Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Εσείς εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα

 

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως ακόμα ψάχνουν να βρουν πόσους ακριβώς μετακλητούς είχε συνολικά η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία. "Καταφέραμε να βρούμε μόνο τα εξής για υπουργεία, έναν αριθμό, 770 μετακλητούς. Η δική μας πρόβλεψη είναι 695. Για ποια αύξηση μας λέτε;".

Αναφερόμενος στην διαδικασία  τοποθέτησης των νέων υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως είναι ψευδές πως η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε διαδικασία ΑΣΕΠ.

"Οι προηγούμενες διαδικασίες ήταν φωτογραφικές,  γι’ αυτό σας επεστράφησαν από την ΕΕ", σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης. "Γιατί το ΑΣΕΠ πρότεινε τρεις και στο τέλος διάλεγε ο υπουργός. Και η μία περίπτωση που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ η Γενική Γραμματεία στο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ήταν αυτή που είχατε διορίσει πολιτικά".

Μάλιστα ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδειξε στην Ολομέλεια το ΦΕΚ όπου την ίδια μέρα υπήρχε η πράξη παραίτησης του ΓΓ και ταυτόχρονα η …τοποθέτησή του στην ίδια θέση με την άλλη διαδικασία.

Δείτε το ΦΕΚ:

Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς της κυβέρνησης

Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς της κυβέρνησης