Κ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές» μας — Κλειστός ο δρόμος της ΕΕ για τη Β. Μακεδονία αν δεν σεβαστεί την συμφωνία

 
Κ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές» μας — Κλειστός ο δρόμος της ΕΕ για τη Β.Μακεδονία αν δεν σεβαστεί την συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 17/05/24 - 20:07

Ομιλία στα Γιαννιτσά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στα εθνικά ζητήματα και καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν πότε ήταν πιο ισχυρή η Ελλάδα σήμερα ή το 2019.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θωρακίσει τα σύνορα της χώρας, έχει ενισχύσει την άμυνα της χώρας. Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η χώρα μας έθεσε εκ νέου τις «κόκκινες γραμμές».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσο η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων στην Ευρώπη θα παραμένει κλειστός. “Η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τα μνημόνια με αυτόν τον τρόπο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους“, είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι αυτή η πράξη μπορεί να ερμηνευτεί ως πράξη πατριωτισμού και ευθύνης.

Αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα ευρωπαϊκά ζητήματα, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συνεχίσει να διαπραγματεύεται για τους ίδιους.

Αναφέρθηκε και στον πολιτικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και τον στόχο η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, ενώ κάλεσε όλους να πουν “όχι” στην αποχή, να προσέλθουν στις 9 Ιουνίου στις κάλπες και να είναι ακόμη πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία.

“Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και βέβαια, επειδή έγινε και αυτή η συζήτηση, πρέπει ή δεν πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να συναντά τον Τούρκο Πρόεδρο, βεβαίως και πρέπει. Γιατί τελικά εμείς ειρήνη και ηρεμία θέλουμε. Και αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε 14 μήνες τώρα στο Αιγαίο να μην έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, αλλά οι “κόκκινες γραμμές” μας είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική ισχύ της χώρας προβάλλεται παντού χωρίς εκπτώσεις” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ