Λεβέντης: Ο Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά τις εκλογές

Λεβέντης: Ο Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά τις εκλογές
Ενημερώθηκε: 12/08/16 - 17:15

«Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να μην γίνουν εκλογές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα, ότι «ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό γιατί με την πρόταση του για αναθεώρηση του Συντάγματος, εάν η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική και κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται, με 151 βουλευτές που χρειάζεται, να επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική ίσως και με μπόνους 80 εδρών, δηλαδή μεγαλύτερο από αυτό των 50 που ισχύει σήμερα».

«Ο πρωθυπουργός, είτε πρέπει να μείνει και να μην προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος είτε πρέπει να πάει σε εκλογές και εάν τις χάσει, να μην μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον δεν θα είναι Αναθεωρητική η Βουλή, να αλλάξει το νόμο της απλής αναλογικής που ήδη ψηφίστηκε με μηδέν μπόνους», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε ότι «την περίοδο για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης αλλά και πρόσφατα για τη δημιουργία Τεμένους στην Αθήνα, υπήρξε στους βουλευτές του στη Βουλή, πρόταση από τον άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ να καταψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση».

«Υπήρξαν δύο απόπειρες, με το επιχείρημα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι με δική του παρέμβαση αυτές οι ενέργειες πήραν τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο