Μ. Βορίδης: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά απ' τον Άγνωστο Στρατιώτη

 
makis voridis

Ενημερώθηκε: 01/03/24 - 13:16

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης από την αναγραφή των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο Μ. Βορίδης επισήμανε: «Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό», τόνισε.

Και, εν συνεχεία, ανέφερε ότι «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα» πρέπει να σβηστούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ