Μητσοτάκης: Ανοίγει η αγορά

Μητσοτάκης: Ανοίγει η αγορά
Ενημερώθηκε: 15/01/21 - 15:44

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή για την πανδημία ανακοίνωσε το άνοιγμα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής  ο Πρωθυπουργός είπε οτι ενημερώθηκε για την απόφαση ων λοιμωξιολόγων να ανάψουν το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του εμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα (18/01).

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη σημερινή εημέρωση για την Πανδημία από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά. 

Πώς θα ανοίξει η αγορά

 

Σίγουρα θα επανέλθει το click away όπως ίσχυε κατά την περίοδο των εορτών, ενώ θα επανέλθει με προγραμματισμένο ραντεβού και το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των βιβλιοπωλείων. Μαζί με το click away θα ξεκινήσει και το click inside. Δηλαδή, με προκαθορισμένο ραντεβού να μπορούμε να μπαίνουμε εντός κάποιων καταστημάτων και να ψωνίζουμε σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο αριθμό πελατών βεβαίως εντός του καταστήματος. Κάτι τέτοιο συζητείται να εφαρμοστεί στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται σήμερα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών και να ανακοινώνονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιποι περιορισμοί της νυχτερινής κυκλοφορίας και του sms για έξοδο από το σπίτι θα παραμείνουν. Με το αναμενόμενο άνοιγμα στο λιανεμπόριο, δεν υπάρχουν περιθώρια αυτή τη στιγμή για άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Το άνοιγμα των σχολείων θα εξεταστεί από την επόμενη εβδομάδα, βάσει πάντως της εξέλιξης της πανδημίας. «Αγκάθι» σε αυτή την περίπτωση είναι πως, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια η κ. Κεραμέως, δεν μπορεί να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε «δόσεις», δηλαδή πρώτα η Γ΄ Λυκείου και μετά τα γυμνάσια, διότι θα υπάρξει πρόβλημα με τους καθηγητές.

Τέλος, η χαλάρωση των μέτρων, όπως περιγράφηκε παραπάνω, δεν θα ισχύσει βεβαίως για τις 18 περιοχές της χώρας που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown.