Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση είναι σε πανικό- Πολλαπλά εκτεθειμένος ο Τσίπρας

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση είναι σε πανικό
Ενημερώθηκε: 10/03/16 - 14:46
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό εξέφρασε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει πρωτοβουλίες πριν από την Σύνοδο για το προσφυγικό. 
Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε στην ενημέρωση ότι ''καταδικάσαμε πρώτοι και συνεχίσαμε να καταδικάζουμε με ένταση τις μονομερείς ενέργειες και τις δηλώσεις κρατών. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή και αποτυπώνεται σε κείμενο που συνυπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή την πραγματικότητα αρνείται. Πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος, ή δεν ξέρει τι υπογράφει ή εξαπατά τους Έλληνες''.
Από την πλευρά του, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του κινήματος για την σύνοδο της 17ης Μαρτίου, η οποία έχει τονιστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και σε σημερινή ομιλία του.
Συνέχισε, λέγοντας, ότι στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας ''κυβερνητικά στελέχη χειρίζονται κρίσιμα θέματα χωρίς να ξέρουν τι λένε και αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης που χειρίζεται ένα κρίσιμο ζήτημα σε κρίσιμη συγκυρία''.
Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, ότι σε αυτά που είπε χθες ο κ. Μάρδας:
Χθες o κ. Μαρδάς είτε απο άγνοια είτε απο σκοπιμότητα, άφησε υπόνοιες οτι η Ελλάδα σε πόλεμο, μιλούσε για νότες που χρειάζονται στα όργανα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αναγνώστης εφημερίδας που δεν ξέρει τον όρο νόταμ. Το ζήτημα είναι αν το ξέρει αυτός.
Σε σχέση με τα λεγόμενα του Τσίπρα για ''δελεαστικές δηλώσεις Νταβούτογλου'' τόνισε ότι  ''νέοδιοριζόμενος διπλωμάτης θα σήκωνε τα χέρια ψηλά''.
''Η κυβερνηση είναι σε πανικό και ο πανικός επιτείνει την ανικανότητα΄΄ υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ προανήγγειλε δράσεις του κ. Μητσοτάκη όπως . περιοδείες αύριο με Βοιωτία και Φθιώτιδα, προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων σε θερμό πύλες, γυναικείες φυλακές Θήβα, θα συναντηθεί με δημάρχους και πολίτες και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, 7:30 θα μιλήσει σε Λαμία.
Σε σχέση με τις δηλώσεις Τουσκ και τις υπόνοιες Μπακογιάννη για κρυφές συμφωνίες τόνισε:
Αδυνατώ να ερμηνεύσω μια κατα συρροή πρακτική παλινωδιων, ψευδών. Διαπιστώνω όμως με τεράστια ανησυχία, οτι η κατάσταση στη χωρα ζοφερή, η Ειδομένη δεν είναι ένας καταυλισμός αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο, την ώρα που αναπτύσονται ρητορίες ανθρωπισμού με μαθήματα σε πολιτικούς αντιπάλους.