Νίκος Νικολόπουλος : Να συσταθεί μόνιμη Εξεταστική Επιτροπή για τη Δικαιοσύνη!

 
Πρόταση που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις, κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής  ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ενημερώθηκε: 25/07/17 - 16:30

Πρόταση που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις, κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Δικαιοσύνης


Με αφορμή διάφορες τεκμηριωμένες… παρασπονδίες της , ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής προτείνει τη σύσταση μιας μόνιμης επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα βρίσκεται σε καθεστώς διαρκούς συνεδρίασης και με κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη θα δέχεται και θα διαχειρίζεται πληροφορίες και καταγγελίες για τα συμβαίνοντα στη Δικαιοσύνη.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Νικολόπουλος προτείνει να έχει η Επιτροπή αυτή διακομματικό χαρακτήρα, ώστε βουλευτές όλων των κομμάτων να έχουν άμεση γνώση των πάντων και να εισφέρουν τις δικές τους πληροφορίες ή καταγγελίες για άμεση αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Στην επιστολή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής μνημονεύει την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία μάλιστα κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σ’ αυτή την επιστολή, ο Νίκος Νικολόπουλος κάνει λόγο για παραδικαστικά κυκλώματα τα οποία ανταγωνίζονται για την συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων ή ασκούν εκβιασμούς για ανταλλάγματα στην απονομή ή μη απονομή δικαιοσύνης.

Στα κυκλώματα αυτά μετέχουν εμπλεκόμενα πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, του πολιτικού προσωπικού, της Δικαιοσύνης, όπως λ.χ. δικηγόροι κ.ά.

Ακολούθως, ο Αχαιός πολιτικός αναφέρεται ενδεικτικά σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που είτε έχει ολιγωρήσει εξοργιστικά η Δικαιοσύνη, είτε έχουν εκδοθεί περίεργες ή διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις για παρεμφερείς υποθέσεις.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο Νίκος Νικολόπουλος τεκμηριώνει την πρότασή του με διάφορες επισημάνσεις, τονίζοντας:
«Είναι κοινό μυστικό αποτυπωμένο και στις δημοσκοπήσεις, ότι η Δικαιοσύνη δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, ακριβώς επειδή δεν αποδίδει δικαιοσύνη.

Εξάλλου, πολιτικές παρεμβάσεις με (ν)τροπολογίες αφαιρούν από την Δικαιοσύνη μεγάλα σκάνδαλα με την μέθοδο της υποβίβασής τους από κακουργήματα σε πλημμελήματα, μεταβάλλοντας τον χρόνο της παραγραφής τους, ή ακόμη χειρότερα, προβαίνοντας σε φωτογραφικές τροποποιήσεις του νόμου ώστε να απαλλάσσονται κάποιοι κατηγορούμενοι.

Τέλος, είναι διαρκείς οι καταγγελίες ανεξαρτήτων αρχών (Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγοροι του Πολίτη, του Καταναλωτή κλπ.) ότι πορίσματά τους, που διαπιστώνουν παράνομη δράση προσώπων ή κυκλωμάτων, τίθενται στο αρχείο από δικαστικούς λειτουργούς χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία»