Ο Κώστας Πουλάκης προανήγγειλε εκλογές με απλή αναλογική

 
Ο Κώστας Πουλάκης προανήγγειλε εκλογές με απλή αναλογική

Ενημερώθηκε: 27/04/17 - 18:04

Εκλογές με απλή αναλογική προανήγγειλε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης κατά την επίσκεψή του στη Κοζάνη. Μόνο που το σύστημα της απλής αναλογικής θα είναι για τις επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση και οχι σε εθνικό επίπεδο.

απλή αναλογική

Όπως δήλωσε ο κ. Πουλάκης: «Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο νόμος οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στην αυτοδιοίκηση θα γίνουν με », υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα που η παρούσα κυβέρνηση θέλει να βάλει τη δική της σφραγίδα».

Βουλή

Η διαδικασία της συλλογής των προτάσεων στην επιτροπή αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης, διήρκησε οκτώ μήνες και στη συνέχεια το σχέδιο παραδόθηκε στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανέφερε, για τους επόμενους τρεις μήνες, θα καταγραφούν οι παραλήψεις αλλά και οι νέες προτάσεις που θα προκύψουν από τον ανοικτό διάλογο και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το σχέδιο θα πάρει την τελική μορφή του νομοσχεδίου και «θα πάει προς ψήφιση στη ». Ο κ. Πουλάκης επισήμανε καταληκτικά ότι «θέλουμε να αλλάξουμε το δημαρχοκεντρικο σύστημα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης».

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ανοίξει το χωροταξικό, γιατί «δεν θέλουμε να ανοίξουμε πληγές του παρελθόντος» και προανήγγειλε ότι μόνο ακραίες περιπτώσεις «Καλλικρατικών δήμων», που είναι ελάχιστες σε όλη τη χώρα, στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν με ρύθμιση. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξήγησε πως προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ντόμινο σε όλη την Ελλάδα, από δήμους που θα επιθυμούσαν να επανέλθουν στα παλιά γεωγραφικά τους σύνορα, η υποστηρικτική επιχειρηματολογία για τις περιπτώσεις περιοχών που θα εισέλθουν στο μικροσκόπιο της ρύθμισης του χωροταξικού «θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή».

Ο κ. Πουλάκης πραγματοποίησε νωρίτερα συναντήσεις με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με θερμά λόγια για τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, ενθυμούμενος την περίοδο του 2014 κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα είμαστε σε μια άλλη περίοδο που πια αναγνωρίζουμε τα θετικά και αρνητικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Βούτσης: Πριν τις 14 - 15 Μαΐου η συμφωνία για την αξιολόγηση

Μαριάς σε Ντάισελμπλουμ: Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα (BINTEO)

Καταψηφίζει η ΝΔ το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό - Θα αφήσει εκτός χιλιάδες επιχειρήσεις