Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος με τη «μάχη της πλατείας» και τα μάτια στις δημοσκοπήσεις

 
Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος με τη «μάχη της πλατείας» και τα μάτια στις δημοσκοπήσεις

Ενημερώθηκε: 24/05/19 - 08:34

Ευρωεκλογές 2019: Κορυφώνεται σήμερα η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων με τις κεντρικές εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Στο Σύνταγμα θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με υποσχέσεις για νέα αύξηση συντάξεων θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία ο πρωθυπουργός, «θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο» το μήνυμα που στέλενει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε μια μεγάλη κινητοποίηση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν αξιοπιστία στο επιχείρημά του ότι «χάνει στις δημοσκοπήσεις, αλλά κερδίζει τις εκλογές» και ότι υπογείως συντελείται μια μεγάλη ανατροπή. Το στοίχημα της ανοιχτής συγκέντρωσης στην Αθήνα, παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, έχει όμως και ρίσκα. Καθώς σε περίπτωση που η πλατεία είναι μισοάδεια, όπως συνέβη σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, οι εντυπώσεις θα είναι καταλυτικές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε για το τέλος της καμπάνιας του την Θεσσαλονίκη. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού οι μετρήσεις δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην συμπρωτεύουσα και γενικότερα στην Βόρειο Ελλάδα- λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών- να υφίσταται καθίζηση, γεγονός που φαίνεται και στις επιδόσεις της υποψηφίας Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Που όλα δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να περάσει ούτε καν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Αλλα και στις επιδόσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιαννούλη, που μετά βίας ξεπερνάει το 10%, απέναντι στον δημοφιλή Απόστολο Τζιτζικώστα.

7 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse

 Κάπα Research δείχνει διαφορά 3.4% συνεχώς μειούμενη.

Ταυτόχρονα, οι δημοσκοπήσεις μπερδεύουν αντί να ξεκαθαρίζουν τα πράγμα όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Προβάδισμα, ενώ αντίστοιχη της