Ως υμνητή της Χούντας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο γ.γ. Τουρισμού-Ζητά την αποπομπή του

Ως υμνητή της Χούντας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο γ.γ. Τουρισμού-Ζητά την αποπομπή του
Ενημερώθηκε: 27/07/19 - 13:57

Ως «υμνητή της Χούντας» κατηγορεί δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το νέο γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη. 

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει για τον κ. Λούλης ότι «ο θαυμασμός του για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο είναι απολύτως εμφανής στο βιβλίο που εξέδωσε το 2015 («Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα»)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Με αφορμή το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ έπιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χωράει ακόμα και νοσταλγούς της Χούντας» και ζητά την αποπομπή από την κυβέρνηση του κ. Λούλη.

Η ανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των "ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα" και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις» σχολιάζει η Κουμουνδούρου με αφορμή το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενο το δημοσίευμα, «ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο».

«Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «πρόκληση για τη Δημοκρατία» το να φιλοξενεί η κυβέρνηση στους κόλπους της «έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.