Ποιες ειδήσεις θα βγάλει σήμερα ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Ποιες ειδήσεις θα βγάλει σήμερα ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις
Ενημερώθηκε: 20/07/19 - 10:47

Προγραμματικές δηλώσεις: Ειδήσεις αναμένεται να βγάλει η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (LIVE κάλυψη από το thepressroom.gr).

Ο κ. Μητσοτάκης να ανερθεί με λεπτομέρειες στο σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί (20/7) στον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δύο φάσεις με πληρωμή του σε 20 δόσεις τον πρώτο χρόνο και 10 τον δεύτερο.

Σημείωσε ακόμα ότι το αφορολόγητο θα μείνει στα ίδια επίπεδα και θα αυξάνεται για κάθε παιδί που αποκτά μία οικογένεια.

Αν και δεν συνηθίζεται την πρώτη μέρα να λαμβάνουν το λόγο οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι πιθανό να κάνει παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας ή και άλλοι αρχηγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.