«Πυρά» ΠΑΜΕ κατά Αδ. Γεωργιάδη για το εργασιακό νομοσχέδιο

 
adwnis-gewrgiadis

Ενημερώθηκε: 22/09/23 - 17:10

«Του το λέμε για άλλη μια φορά. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουρελόχαρτο και αυτό το νόμο που καθολικά έχουν απορρίψει ήδη, μέσα από την οργάνωση και τη διεκδίκηση, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα όσα είπε για την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Αναλυτικά το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο Υπουργός Εργασίας, εμφανώς εκνευρισμένος και σε απελπισία με το στραπάτσο που έπαθε η κυβέρνηση από τη χθεσινή απεργία, αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχτεί ότι απέργησαν σε δεκάδες χώρους δουλειάς και ότι οι νόμοι καταστολής και οι δικαστικές αποφάσεις έγιναν για άλλη μια φορά κουρελόχαρτο από την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους. Ξυδάκι…..

Του το λέμε για άλλη μια φορά. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουρελόχαρτο και αυτό το νόμο που καθολικά έχουν απορρίψει ήδη, μέσα από την οργάνωση και τη διεκδίκηση, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Δεν είμαστε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Όσο για τις απειλές του προς τους εργαζόμενους της χώρας, για όσους πεινούν και υποφέρουν από την ακρίβεια και τη φτώχεια, για όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, στην αδικία, στην εκμετάλλευση, του λέμε ότι:

Η εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, τα συνδικάτα, δεν τρομοκρατούνται. Θα τους σαρώσει η δύναμη του οργανωμένου λαού. Ακόμα και αυτούς τους γραφικούς υπουργούς που νομίζουν ότι θα καταργήσουν την ταξική πάλη. Ας ρωτήσει τους προηγούμενους…..»

«Μετωπική» Γεωργιάδη-ΚΚΕ στη Βουλή

Υπενθυμίζεται οτι χθες, κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο, επικράτησε ένταση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και βουλευτών του ΚΚΕ, με εκατέρρωθεν κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων ο Αδ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ, λέγοντας πως οι προωθούμενες διατάξεις ευνοούν τους εργαζομένους και αυξάνουν τα εισοδήματά τους, σημειώνοντας πως, αν το ΚΚΕ ευαγγελίζεται τη δικτατορία του προλεταριάτου, δεν μπορούν τα μέλη του να υποκύπτουν στις δικαστικές αποφάσεις. Οι δε βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν στις αναφορές του υπουργού, με τον Χρήστο Κατσώτη να αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ