Στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου ρίχνει τις ευθύνες η Γεροβασίλη για την κατάσταση στα Εξάρχεια

Στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου ρίχνει τις ευθύνες η Γεροβασίλη για την κατάσταση στα Εξάρχεια
Ενημερώθηκε: 05/04/19 - 13:42

Η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για την χθεσινή επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, προκειμένου να αντικρούσει τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία.

Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη επέρριψε εμμέσως ευθύνες για την κατάσταση στα Εξάρχεια στον πρύτανη του Πολυτεχνείου που δεν καεί την Αστυνομια, ενώ διαχώρισε το Ρουβίκωνα από την παραβατικότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε πως «στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα» αλλά τόνισε πως «τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί» και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας.

«Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών» είπε, προσθέτοντας ότι «η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα».

Παρατήρησε ακόμη πως «όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», υπογραμμίζοντας ότι «στα ζητήματα της μεγάλης εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα».

Δήλωσε επίσης πως «το "αναρχικός" είναι μια ιδεολογική ταυτότητα με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά τη σέβομαι». «Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί αλλά διαπλέκονται με το κοινό έγκλημα και δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα. Έχουν σημεία επαφής όλες αυτές οι δράσεις. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ δεν έχει καλέσει ποτέ την αστυνομία για επέμβαση. Το έχει κάνει το ΑΠΘ και τα αποτελέσματα ήταν καλά» είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχολίασε πως «όταν χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα "νόμος και τάξης" προτείνοντας αστυνομοκρατία».

«Η κοινωνία πρέπει να αναρωτηθεί πώς και πότε οργανώθηκε αυτή η κατάσταση στα Εξάρχεια, από αυτούς που σήμερα λένε ότι θα έρθουν για να τα λύσουν όλα αμέσως. Ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το να τσουβαλιάζονται όλα μαζί δεν βοηθά» συνέχισε.

Όπως είπε «το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι ένα ζήτημα ακτιβισμού, συνήθως στα όρια της πλημμεληματικής δράσης, έχουν γίνει δικογραφίες και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη ανάλογα με τις πράξεις που έχουν κάνει».