Συνεργάτες Κ. Καραμανλή: Ο πρώην πρωθυπουργός είπε τα αυτονόητα, δεν άφησε αιχμές

 
kostas Karamanlis

Ενημερώθηκε: 01/09/22 - 11:19

Στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, και των ερμηνειών και παρερμηνειών που ακολούθησαν, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού καλούν άπαντες να διαβάσουν προσεκτικά τις αναφορές του κ. Καραμανλή ώστε να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, οι ίδιοι κύκλοι, τονίζουν με έμφαση πως «αυτό που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή είναι να μη μείνει καμιά δηλητηριώδης σκιά πάνω από το Δημόσιο βίο» εξ ου και «είπε τα αυτονόητα».

Οι αναφορές στις παρακολουθήσεις

Κάθαρση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ζήτησε από τα Ανώγεια της Κρήτης ο Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! ».

Επεσήμανε ακόμα ότι «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει «διακομματική συνεργασία» για την υπόθεση αυτή:

«Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών

«Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη.Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών», σημείωναν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ