ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο χυδαιότητας οι δηλώσεις της Ασημακοπούλου

 
ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο χυδαιότητας οι δηλώσεις της Ασημακοπούλου

Ενημερώθηκε: 24/10/16 - 15:42

«Μνημείο χυδαιότητας», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ και προσθέτει ότι «απορρέουν από την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» και αποτελούν «ευθεία παρέμβαση στο θεσμό της Δικαιοσύνης» ενώ ζητά από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις αυτές».

«Στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τους καναλάρχες και το καθεστώς ασυδοσίας τους, στο οποίο το κόμμα της έχει συμβάλλει τα μέγιστα, η κ. Ασημακοπούλου έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν "παρακράτος" και προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ!».

ΣΥΡΙΖΑ

«Οι χυδαιότητες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, δηλαδή ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης από το Ποτάμι, παρέμειναν άφωνοι», αναφέρει η ανακοίνωση του και καταλήγει:

«Οι χυδαιότητες αυτές, που απορρέουν από την ανιστόρητη "θεωρία των δύο άκρων", αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο θεσμό της Δικαιοσύνης εν όψει της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Καλούμε τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της βουλευτή του κόμματός του».

«Το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και εφόσον επιστραφούν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες τις οποίες έχει υφαρπάξει αυτή τη στιγμή ο κ. Παππάς με το νόμο του, θα προσέλθουμε για να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ να κάνει τη δουλειά του», υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΑ, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

ΣτΕ

ΝΔ

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι προηγείται η απόφαση του, λέγοντας: «Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για το αν είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες». Υποστήριξε πως αν ο νόμος κριθεί συνταγματικός, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κινείται με λογική συναίνεσης, αλλά θα προχωρήσει. Είπε ότι η θεωρεί πως πρέπει να καταπέσει και σημείωσε πως από το σκεπτικό του δικαστηρίου, σε ποιά σημεία είναι αντισυνταγματικός ο νόμος, θα καθοριστεί και η πολιτική γραμμή.