Θέμα άρσης των περιορισμών για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα έθεσε ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον

Θέμα άρσης των περιορισμών για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα έθεσε ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον
Ενημερώθηκε: 14/06/21 - 15:41

Το ζήτημα της άρσης των περιορισμών για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Βρετανός ομόλογός του συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει τον κ. Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μη γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο διάλογος και να δημιουργηθεί σταδιακά κλίμα εμπιστοσύνης. Τόνισε, επίσης, ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού για όλους πλαισίου των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Οι δύο ηγέτες εξέτασαν, ακόμη, την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-ΗΒ, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ιρλανδικού Πρωτοκόλλου καθώς και τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τη Συμμαχία μέσα από την Ατζέντα "ΝΑΤΟ 2030". Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής Ηγετών, στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, το Νοέμβριο στη Γλασκώβη, την οποία αποδέχτηκε.