Τι λέει ο Ν. Παρασκευόπουλος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις με αφορμή την ληστεία στο Π.Φάληρο

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωσή του υπερασπίζεται τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών
Ενημερώθηκε: 04/04/17 - 17:53

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί της υπουργίας του και με περί προϋποθέσεων προσωρινής απόλυσης κρατουμένων, κάνει λόγο σε δήλωσή του για άκρατο λαϊκισμό.

Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, πάντως, Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την επέκταση στην ισχύ του νόμου Παρασκευόπουλου για τις απολύσεις καταδίκων από τις φυλακές, εξήγγειλε όμως μερική τροποποίηση του εν λόγω νόμου σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για εξαίρεση από τις ευεργετικές του διατάξεις ορισμένων κρατουμένων που εκτίουν ποινές για βαρύτατα αδικήματα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές έχουν εισαχθεί εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας με τον Ν. 811/1917. Κατά καιρούς γίνονται συντμήσεις του ελάχιστου χρόνου παραμονής, είτε με πάγια είτε με προσωρινή ισχύ. Τα ποσοστά υποτροπής αποφυλακιζομένων δυστυχώς παντού υπερβαίνουν την εγκληματικότητα του γενικού πληθυσμού. Επίσης είναι κατανοητό σε όσους κατ' ελάχιστον παρακολουθούν τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ότι η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής.

Καινούργιο φαινόμενο όμως είναι ο άκρατος λαϊκισμός, να προβάλλονται τα κρούσματα υποτροπής ως έργα ενός συγκεκριμένου νομοθετικού παράγοντα.

Να αποσιωπώνται οι γενικές διαστάσεις, οι καταδίκες της χώρας λόγω της συμφόρησης, τα όντως σοβαρά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια και οι διεθνείς διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος και να επικρατούν η αφέλεια και η τυφλή αγανάκτηση.

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα».


Σχετικά Θέματα:

Π.Φάληρο: Φιάσκο με τον τέταρτο ληστή-Κρυβόταν επί 14 ώρες στη ντουλάπα της 66χρονης

Μέλος της συμμορίας ληστών του Ρουσλάν ένας από τους συλληφθέντες «ακροβάτες» του Φαλήρου

NΔ: Οι κακοποιοί του Π. Φαλήρου αποτέλεσμα της ιδεοληψίας της κυβέρνησης

Πολύωρο θρίλερ στο Π.Φάληρο με την εισβολή ληστών σε σπίτι ηλικιωμένης (ΦΩΤΟ)

Γεωργιανοί λήστεψαν ηλικιωμένους και προσπάθησαν να διαφύγουν με παρκούρ στο Π. Φάληρο