Υπόθεση Πετσίτη: Την απομάκρυνση της γραμματέα κατά της Διαφθοράς ζητά η ΝΔ

Υπόθεση Πετσίτη: Την απομάκρυνση της γραμματέα κατά της Διαφθοράς ζητά η ΝΔ
Ενημερώθηκε: 07/04/19 - 15:14

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναφέρει ότι η γραμματέα κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, ήταν συνεργάτης του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικευμένου στις off shore εταιρείες.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αρτέμης Αρτεμίου δεν είναι απλώς ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι του στην Βενεζουέλα, αλλά συνδέεται άμεσα και με τον πρώην συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Μανώλη Πετσίτη.

Ήδη όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε η ΝΔ. Με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την απομάκρυνση της κας Αναστασία Ξεπαπαδέα από την Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Σοφίας Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο. 

Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης.

Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

Η αντίδραση της κας Αναστασία Ξεπαπαδέας

Στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ήδη έχει αντιδράση η κα Αναστασία Ξεπαπαδέα. Με δήλωσή της  κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα:

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε "σκάνδαλο" την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».