ΑΕΚ: Οι «κιτρινόμαυρες» απαιτήσεις για Λιβάι Γκαρσία

 
ΑΕΚ: Οι «κιτρινόμαυρες» απαιτήσεις για Λιβάι Γκαρσία

Ενημερώθηκε: 27/05/23 - 14:42

Μόνο με 20+ εκατ. ευρώ το σκέφτεται για Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ.

Το απόγευμα της Παρασκευής κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι στην Ένωση έχει γίνει πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ για τον 25χρονο άσο, με την απάντησή της να είναι αρνητική, δίχως να διαρρεύσει το όνομα του συλλόγου που την κατέθεσε.

Σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απορρίπτοντας κατευθείαν την προσφορά που τους έγινε.

Ο λόγος είναι ότι η ΑΕΚ έχει αποφασίσει ότι για να το συζητήσει για παραχώρηση του Λιβάι Γκαρσία θα πρέπει να της γίνει μία πρόταση μεγαλύτερη των 20 εκατ. ευρώ και μάλιστα όπως, ανέφερε, ο Γιώργος Τσακίρης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Newsroom» και τον Νίκο Ζέρβα, «25 εκατ. ευρώ και βλέπουμε…».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα έβαζαν 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους εφόσον απαντούσαν θετικά στην πρόταση των 15 εκατ. για Λιβάι. Διότι κατέχουν το 60% (και το 40% η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ) των δικαιωμάτων του Λιβάι, ενώ βάσει των όρων που έχουν μπει στο συμβόλαιό του και τα πρώτα 2,5 της κάθε πρότασης πάνε στην ΑΕΚ. Οπότε, 15 εκατ. μείον τα 2.5, απομένουν 12,5 εκατ. και αυτά θα πήγαιναν 7,5 εκατ. στην ΑΕΚ (συν τα 2,5 εκατ.).

Αν για παράδειγμα δεχθεί η ΑΕΚ προσφορά 25 εκατ. ευρώ για Λιβάι, θα μπουν στα ταμεία της 16 εκατ. ευρώ, καθώς θα αφαιρεθούν τα 2,5 από το ποσό και από τα υπόλοιπα 22,5 τα 13,5 είναι δικά της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ