Δείτε Live: Ανάβει η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

 
Δείτε Live: Ανάβει η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ενημερώθηκε: 18/10/21 - 11:02

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ταξιδέψει στην Κίνα για τους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο προγραμματίζεται να αρχίσει στις 11.30 το πρωί, και θα διεξαχθεί παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε μια διαφορετική τελετή Αφής της Φλόγας, υποχρεώνει ο κορωνοϊός την ολυμπιακή οικογένεια, αφού η παραδοσιακή τελετή το πρωί της Δευτέρας στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Πολύ περιορισμένη θα είναι η παρουσία και των επισήμων, ενώ δεν πρόκειται να γίνει ούτε η συνήθης λαμπαδηδρομία ανά την Ελλάδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του προσεχούς Φεβρουαρίου θα έρθει αυθημερόν στην Αθήνα και την Τρίτη πρόκειται να παραδοθεί στους διοργανωτές του Πεκίνο 2022 στην εκδήλωση που θα γίνει με όλες τις τιμές στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την Κυριακή, παραμονή της τελετής, διεξήχθη η γενική πρόβα που έχει ιδιαίτερη σημασία σε κάθε Αφή Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς η φλόγα που ανάβει τότε διατηρείται αν – ο μη γένοιτο – την ημέρα της τελετής δεν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια για την κανονική Αφή.

Όλα πήγαν καλά στην πρόβα τζενεράλε, και η πρόγνωση του καιρού είναι πολύ θετική και για την τελετή της Δευτέρας.

Η Αρχαία Ολυμπία πάντως είναι κανονικά στους ρυθμούς της τελετής, στολισμένη και ηλιόλουστη παρά την περιορισμένη προσέλευση σε σχέση με άλλες φορές. Σημαντική βεβαίως είναι η παρουσία κινεζικών μέσων ενημέρωσης.