Εθνική ομάδα: Τα δεδομένα για τον προπονητή

Εθνική ομάδα: Τα δεδομένα για τον προπονητή
Ενημερώθηκε: 15/06/19 - 15:37

Στην ΕΠΟ δουλεύουν πάνω στην επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας ώστε να επιστρέψει στην... κανονικότητα και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο που οδηγεί στην τελική φάση του Euro 2020.

Προτεραιότητα είναι το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να θεωρείται, επί της ουσίας, παρελθόν και να απομένει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο για να κλείσει και τυπικά το ζήτημα. Πάντως, δεν πρόκειται να οριστικοποιηθεί η λύση του συμβολαίου του 66χρονου προπονητή με την ομοσπονδία στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου για το ποια είναι η ιδανική λύση για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ορισμένοι σύμβουλοι έχουν εκφράσει την άποψη να συνεχίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μια δοκιμασμένη επιλογή, όπως ο Μαρινός Ουζουνίδης, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Τάκης Λεμονής και ο Μανόλο Χιμένεθ. Βεβαίως, έχει σχηματιστεί και ένας αρκετά ισχυρός πόλος στο εσωτερικό της ΕΠΟ για την επιλογή ξένου προπονητή, ο οποίος δεν έχει εργαστεί στην Ελλάδα. Ένας ξένος τεχνικός που θα εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και θα επαναφέρει τα πλεονεκτήματα της «γαλανόλευκης». 

Αγωνιστικά, να ανακτήσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας και εξωαγωνιστικά, να εξασφαλίσει τη διατήρηση των στεγανών στα αποδυτήρια. Παράλληλα, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο οργανόγραμμα και στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων. Πάντως, σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό σκέλος για την πρόσληψη του νέου εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Με δεδομένο ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε έχει να λάβει το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και μια λύση με τον Άγγελο Αναστασιάδη, περιορίζεται το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει η ομοσπονδία.