Κατερίνα Στεφανίδη: Μια ανάσα από τον τίτλο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας

Κατερίνα Στεφανίδη: Μια ανάσα από τον τίτλο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας
Ενημερώθηκε: 04/10/17 - 17:33

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε στην τελική τετράδα για τον τίτλο της... κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας.

Πρόκειται για την τελική τετράδα υποψηφίων για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας στίβου του 201, στην οποία η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης θα «αναμετρηθεί» μαζί με τη Ρωσίδα Μαρία Λασιτσκένε (ύψος), τη Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και την Ανίτα Βλόνταρτσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EAA, η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, περιλαμβάνεται μεταξύ των αθλητριών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, όμως η τελική νικήτρια θα ανακοινωθεί στο γκαλά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 14/10 στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Στους άνδρες οι τελικοί υποψήφιοι είναι τρεις: ο Τούρκος, Ραμίλ Γκουλίγεφ (200μ.), ο Γάλλος, Κέβιν Μαγέρ (δέκαθλο) και ο Γερμανός, Γιοχάνες Φέτερ (ακοντισμός).

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ για το αντίστοιχο βραβείο του ανερχόμενου - άνδρα - αθλητή της Ευρώπης θα «αναμετρηθεί» ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο χρυσός Έλληνας άλτης του μήκους είναι στην τριάδα των επικρατέστερων μαζί με τους Νορβηγούς Τζέικομπ Ινγκερμπρίγκτσεν (3.000μ. στιπλ/5.000μ.) και Κάρστεν Γουόρχολμ (400μ. εμπόδια).