Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Κακή εμφάνιση από την Εθνική και αποκλεισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Κακή εμφάνιση από την Εθνική και αποκλεισμός
Ενημερώθηκε: 16/08/16 - 23:53

Η Εθνική ομάδα πόλο, πραγματοποιώντας μια πολύ άσχημη εμφάνιση, έχασε από την ανώτερη Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια με 5-9 και κατάφερε να φτάσει στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

H Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8, αντιμετωπίζοντας αρχικά την Ισπανία, ενώ από την άλλη η "σκουάντρα ατζούρα" θα παίξει κόντρα στη Σερβία στον ημιτελικό.

Πολύ νευρική και κακή επιθετικά ήταν η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο, που έπεφτε και σε έναν εξαιρετικό Τεμπέστι, καθώς είχε κατεβάσει τα ρολά. Από την άλλη, η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια σημείωσε δύο τέρματα και με αυτά έκλεισε προηγούμενη την πρώτη περίοδο. Σχεδόν με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Ιταλοί πέτυχαν και άλλο ένα τέρμα (3-0). Στη συνέχεια, ο Μουρίκης έσπασε το ρόδι ύστερα από περίπου 11 λεπτά παιχνιδιού (1-3), όμως οι Ιταλοί απάντησαν αμέσως για το 1-4, με τον Έλληνα φουνταριστό να διαμορφώνει το 2-4 του ημιχρόνου. 

Ο Φλέγκας ήταν ανίκητος και έπαιζε ουσιαστικά μόνος του την Ιταλία για πάνω από επτά λεπτά στην τρίτη περίοδο, αλλά η ελληνική επίθεση ήταν πολύ κακή σ’ αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα το 2-4 να παραμένει. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς η Ιταλία σκόραρε δις (2-6) μέσα σε ένα λεπτό, με τον Φουντούλη να κάνει το 3-6 στο τέλος. Μετά το πρώτο τρίλεπτο στην τέταρτη περίοδο, η Εθνική μας μείωσε, αλλά οι Ιταλοί βρήκαν λύση αμέσως για το 4-7. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν για την Ελλάδα, που εξακολουθούσε να ήταν κακή στην επίθεση και έτσι γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 9-5 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ελλάδα (Βλάχος): Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Βλαχόπουλος 1

Ιταλία (Καμπάνια): Φιλιόλι 3, Αϊκάρντι 2, Ντι Φούλβιο 1, Πρεσκιούτι 1, Νόρα 1, Τζίτο 1