Ολυμπιακός: Όλα τα σενάρια για Ευρώπη

Ολυμπιακός: Όλα τα σενάρια για Ευρώπη
Ενημερώθηκε: 07/11/19 - 00:50

Ο Ολυμπιακός αγνοεί τη νίκη σε ομίλους του Champions League για 12 ματς, ωστόσο υπάρχει σενάριο που τον θέλει να συνεχίζει στους «16» ακόμη και με 1 βαθμό μετά από 4 αγωνιστικές...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Ολυμπιακό μετά το 2-0 από τη Μπάγερν στο Μόναχο. Το ένα απλό σενάριο είναι ότι με νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο και νίκη επί του Αστέρα την τελευταία αγωνιστική σε συνδυασμό με ήττα της αγγλικής ομάδας στο Μόναχο, οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν τους 7 βαθμούς και προκρίνονται στην επόμενη φάση στην ισοβαθμία, λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων!

Την ίδια ώρα, αν στα ματς της 5ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός κάνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ερυθρό Αστέρα, όποιο κι αν είναι αυτό, τότε φυσικά θα χρειάζεται μια απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική επί των Σέρβων στο Καραϊσκάκη για να συνεχίσουν στο Europa. Αυτό μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο, αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Τότεναμ και ο Αστέρας χάσει από τη Μπάγερν. Τότε θα φτάνει στους Πειραιώτες μια ισοπαλία για να τερματίσουν στην 3η θέση.
 
Τέλος, αν ο Αστέρας πάρει βαθμό από τη Μπάγερν στο επόμενο ματς και ο Ολυμπιακός χάσει από την Τότεναμ, τότε θα χρειάζεται νίκη επί του Αστέρα την τελευταία αγωνιστική αλλά και να καλύψει τη διαφορά του 3-1. Κοινώς νίκη με 2-0 ή οποιοδήποτε σκορ με διαφορά τριών γκολ σε περίπτωση που σκοράρουν οι Σέρβοι, δηλαδή 4-1, 5-2, 6-3 κοκ.

Αν έρθει το ίδιο σκορ με το ματς του Βελιγραδίου, δηλαδή 3-1, τότε ακολούθως προσμετράται η συνολική διαφορά τερμάτων του ομίλου, η οποία στην παρούσα φάση είναι συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού. Για να... καταφέρουν να μείνουν εκτός από τον Αστέρα με το σκορ νίκης στο 3-1, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να χάσουν με διαφορά +8 γκολ από την Τότεναμ και να καλυφθεί έτσι το -3 της δικής τους διαφοράς τερμάτων, σε σχέση με το -12 που θα είναι ο Αστέρας μετά από την πιθανή ήττα 3-1 του Καραϊσκάκη.
 
Η βαθμολογία του ομίλου
1. Μπάγερν Μονάχου 12 (15-4)
2. Τότεναμ 7 (12-9)
3. Ερυθρός Αστέρας 3 (3-13)
4. Ολυμπιακός 1 (5-10)
 
Οι επόμενες αγωνιστικές

5η αγωνιστική (26/11)
Τότεναμ – Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου

6η αγωνιστική (11/12)
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου – Τότενα