Ο...Πανιώνιος σύμβουλος του Ομπάμα και το δώρο των "κυανέρυθρων" (ΦΩΤΟ)

 
Ο...Πανιώνιος σύμβουλος του Ομπάμα και το δώρο των "κυανέρυθρων' (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 15/11/16 - 22:16

Ο Πανιώνιος, θα φτάσει μέχρι και τον...Λευκό Οίκο! Ο πολύ στενός συνεργάτης του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Άλεξ Γιαννούλιας, έχει στενούς δεσμούς με τους "κυανέρυθρους" και έλαβε ένα συμβολικό δώρο από τους ανθρώπους του "Ιστορικού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Πριν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Αθήνα ο στενός συνεργάτης του για θέματα Οικονομίας, Άλεξ Γιαννούλιας. Ο 40χρονος Ελληνοαμερικανός που έχει ζήσει στην χώρα μας και έχει παίξει μπάσκετ στον Πανιώνιο με συμπαίκτες τον Μάκη Δρελιώζη και τον βουλευτή Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε με τους πρώην συμπαίκτες του. Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να πάρει μια φανέλα του Πανιωνίου κατά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διοίκηση του Πανιωνίου δεν του χάλασε το χατίρι και χθες ετοιμάστηκε μια φανέλα με το όνομα του, την οποία παρέδωσαν οι πρώην συμπαίκτες του στο περιθώριο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην χώρα μας".


Αφού πήρε στα χέρια του την φανέλα του Πανιωνίου με το όνομα του, από τον άλλοτε συμπαίκτη του και καλό του φίλο Μάκη Δρελιώζη και δεν έκρυψε την χαρά του. Ευχαρίστησε την διοίκηση του προέδρου Ίωνα Βαρουξάκη για το δώρο και ευχήθηκε να δει τον Πανιώνιο ξανά στην Α1, ενώ πρόσθεσε, πως ο Μπαράκ Ομπάμα, αν ήταν Έλληνας θα ήταν...Πανιωνάρα!

"Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πανιωνίου για το δώρο που μου έκανε. Είμαι πολύ περήφανος που ήρθε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Περήφανος για την Ελλάδα την χώρα μας, γιατί είναι μεγάλο πράγμα αυτή η επίσκεψη. Ελπίζω να βοηθήσει, δεν θα αλλάξει ο κόσμος σε μια μέρα, αλλά ελπίζω να βοηθήσει έστω και λίγο, προκειμένου να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από την δύσκολη θέση είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό όμως δεν γίνεται σε μια ημέρα χρειάζεται δουλειά".

Ο 40χρονος Ελληνοαμερικανός έδειξε να γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην πρώην ομάδα του. "Ξέρω ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Θέλω να ανέβει στην Α1, όπως παλιά και να πρωταγωνιστεί» δήλωσε ο Άλεξ Γιαννούλιας και πρόσθεσε: "Όταν κάποιος μου λέει την λέξη Πανιώνιος, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οικογένεια. Όλοι οι φίλοι που έκανα στην Ελλάδα ήταν στον Πανιώνιο, πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην ομάδα και είμαι Πανιωνάρα!".

Στον Ιστορικό έκανε δυνατές φιλίες που κρατάνε ακόμα και σήμερα: "Ο Μάκης (Δρελιώζης), ο Κικίλιας, ο Καράγκουτης, ο Καμαριώτης και ο Τζανής Σταυρακόπουλος ήταν παιδιά με τα οποία αγωνιστήκαμε μαζί. Ο Μάκης με αποκαλούσε τουρίστα όταν ήρθα από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, γιατί όταν δεν είχαμε προπόνηση τους έλεγα πάμε στην Ακρόπολη, πάμε να δούμε κανένα μουσείο και εκείνος γελούσε και με έλεγε τουρίστα!".

Εξήγησε πως ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: "Μπάσκετ έπαιζα από μικρό παιδί με τα αδέλφια μου. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να δουλεύουμε ως ομάδα. Χωρίς την ενασχόληση μου με το μπάσκετ θα ήμουν άλλος άνθρωπος. Όταν παίζεις μπάσκετ από μικρός και συνεχίζεις για αρκετά χρόνια διαμορφώνεις αλλιώς τον χαρακτήρα σου. Αγαπώ το μπάσκετ, το αγάπησα και στην Ελλάδα και τώρα στην Αμερική παρακολουθώ πολύ το ΝΒΑ. Όνειρο μου ήταν να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που το πραγματοποίησα παίζοντας στον Πανιώνιο".

Και κατέληξε στην γνωριμία του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και πως αποδείχθηκε σταθμός για την καριέρα του. "Τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον γνώρισα παίζοντας μπάσκετ πριν από 22 χρόνια. Παίζαμε μαζί και από τότε κρατάει και η φιλία μας. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με δυο λόγια θα έλεγα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Και αν ήταν Έλληνας θα ήταν Πανιώνιος".