Παναθηναϊκός: Ο κόσμος μίλησε - «Πράσινη» πολιτεία στο Βοτανικό

 
Παναθηναϊκός: Ο κόσμος μίλησε - «Πράσινη» πολιτεία στο Βοτανικό

Ενημερώθηκε: 31/03/22 - 10:40

Το ξημέρωμα της 31ης Μαρτίου ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μετά από μια καταμέτρηση-θρίλερ, ο κόσμος του «τριφυλλιού» υπερψήφισε σε ποσοστό 68,5% το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Ψήφισαν 2.994 μέλη (από τα 4.284 που είχαν δικαίωμα ψήφου), με 2.985 ψήφους να είναι έγκυρες, καθώς υπήρχαν 5 λευκά και 4 άκυρα. Υπέρ του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης ήταν 2.051 από τους ψηφοφόρους, ενώ κατά 934. Υπενθυμίζεται πως απαιτούνταν τα 2/3 για να εγκριθεί το πρότζεκτ, ήτοι ποσοστό άνω του 66,6%.

Ουσιαστικά πλέον ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανάβει το πράσινο φως στον Ερασιτέχνη, την Πολιτεία και όλα τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη να θέσουν σε υλοποίηση όσα έχουν προβλεφθεί επακριβώς από τις συμβάσεις που έχουν συντάξει τους τελευταίους μήνες. Ένα από τα πρώτα βήματα είναι η δημοπράτηση των έργων, για τα οποία η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το καλοκαίρι του 2026 θα είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2024 δηλαδή, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο προβλέπει πως ο Παναθηναϊκός θα στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε ένα σύγχρονο ολοκαίνουριο γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού, ενώ εκεί θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή πολιτεία, από την οποία θα απουσιάζει μόνο το γήπεδο μπάσκετ (δρομολογείται η ΚΑΕ να πάρει τη χρήση του κλειστού του ΟΑΚΑ).

Παράλληλα, η Λεωφόρος δεν πρόκειται να γκρεμιστεί μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάρει τα κλειδιά στο χέρι και να έχει έτοιμες προς χρήση τις νέες εγκαταστάσεις του. Ο χώρος του «Απόστολος Νικολαΐδης» θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, ενώ εκεί θα δημιουργηθεί μουσείο της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%.

Αναλυτικότερα, 2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες.