ΠΑΟΚ: Πέρασε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Τούμπας

 
ΠΑΟΚ: Πέρασε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Τούμπας

Ενημερώθηκε: 07/02/21 - 15:08

Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του ονείρου της νέας Τούμπας έγινε. Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ανέφερε: «Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι -μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων- να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου.

Έτσι, τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου,αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης».

Στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA, ενώ στο πλάνο προβλέπεται και η γενικότερη ανάπλαση της περιοχής με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής.