Στεφανίδη: «Ασεβές αυτό που έκανε η Ισινμπάγεβα»

Στεφανίδη: «Ασεβές αυτό που έκανε η Ισινμπάγεβα»
Ενημερώθηκε: 20/08/16 - 15:11

Κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο, ιστοσελίδες αλλά και εφημερίδες μέσω των δικών τους site, αποθέωσαν τη Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, πρώτο στο Στίβο για την χώρα μας.

Αφορμή σχολιασμού στα ξένα δημοσιεύματα ήταν η απουσία της Ελένα Ισινμπάγεβα, που είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που αφορά την ομάδα Στίβου της Ρωσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Reuters ανέφερε ότι ο αγώνας έγινε, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίδας δύο φορές Ολυμπιονίκης, για αποχώρηση από τον αθλητισμό, δηλώνοντας πως «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο», λόγω της δικής της απουσίας.

«Δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα»

Έλενα Ισινμπάγεβα

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει,» είπε η Στεφανίδη στις δηλώσεις της στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση της Ισιμπάγεβα. «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη,» τόνισε.

H ελληνίδα Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε για το θέμα και από Ελληνες δημοσιογράφους και δήλωσε: «Ηταν λίγο ασεβές αυτό που έκανε η Ισινμπάγεβα. Ολοι θέλαμε να είναι εδώ, όλες οι αθλήτριες θα ήθελαν να αγωνιστεί μαζί μας, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Είναι σπουδαία αθλήτρια κι είναι άδικος ο τρόπος που αποκλείστηκε αλλά όλες αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν καλές για όλες εμάς τις υπόλοιπες αθλήτριες.»

Μόρις κατά Ισινμπάγιεβα

Στις δηλώσεις της Ισινμπάγεβα, απάντησε με αιχμηρό τρόπο και η Σάντι Μόρις, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε,» είπε η 24χρονη Αμερικανίδα . «Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα».

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης η Στεφανίδη "Να έμενε στην Ελλάδα η σκύλα"

Πανηγύρισαν μαζί Μπολτ και Στεφανίδη! (ΦΩΤΟ)

Κ. Στεφανίδη: "Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου! Ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή!" ανέφερε η χρυσή ολυμπιονίκης

Ποια είναι η "ιπτάμενη" χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ