Τελικοί Basket League: Κόντρα Παναθηναϊκού-ΕΣΗΕΑ

Τελικοί Basket League: Κόντρα Παναθηναϊκού-ΕΣΗΕΑ
Ενημερώθηκε: 15/06/18 - 20:22

Τελικοί Basket League: H ΕΣΗΕΑ πήρε εναντίον της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά το τέλος του τέταρτου τελικού με τον Ολυμπιακό και με την οποία καταφερόταν μεταξύ άλλων εναντίον και του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή.

Από την άλλη, οι "πράσινοι" εξέφρασαν την έκπληξη τους για τις άμεσες αντιδράσεις σε αντίθεση με τα αντανακλαστικά που δεν είχαν επιδείξει στις περιπτώσεις ξυλοδαρμού του Σωτήρη Γεωργίου από τον παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπόγρη και του Σπύρου Γραμμένου.

Η ανακοίνωση της Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα και διαμαρτύρεται για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο συνάδελφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο συνάδελφος, ο οποίος, θέλουμε να ενημερώσουμε, μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το προφανές έχει αυταρχική τύπου σκέψη και τρόπο λειτουργίας και είναι εχθρός της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Βασίλης Σκουντής, έχει φέρει εις πέρας την ίδια ακριβώς εργασία για δεκαετίες. Τι άλλαξε, άραγε, χθες;

Η ανακοίνωση, δυστυχώς, είναι καταδικαστέα και αγενής και θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε, όμως, τα τελευταία χρόνια, πλήθος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες. Επιθέσεις που κυμαίνονται από απειλές και εξυβρίσεις έως χειροδικίες και τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και καλούμε τους εμπλεκόμενους να μη μετατρέπουν με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τα γήπεδα σε αρένα. Να αποδεχτούν, επιτέλους, ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους γιατί δήθεν «φταίνε» για ό,τι συμβαίνει. Τέλος, ζητούμε να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα».

Και η απάντηση του Παναθηναϊκού:

«Η ΕΣΗΕΑ και συνολικά οι δημοσιογραφικές Ενώσεις επιδεικνύουν σπουδαία αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods «ανακαλύπτοντας» σε αυτήν την περίπτωση στοχοποίηση δημοσιογράφου.

Βέβαια, ακόμη περιμένουμε την παρέμβασή της στην υπόθεση του ξυλοδαρμού που κατήγγειλε πως είχε ο επαγγελματίας δημοσιογράφος, Σωτήρης Γεωργίου από τον «επαγγελματία αθλητή» της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Μπόγρη.

Ακόμη περιμένουμε την παρέμβασή της για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Σπύρου Γραμμένου στον περσινό πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και γενικότερα για όλα όσα βιώνουν οι συνάδελφοί τους στο συγκεκριμένο γήπεδο χρόνια τώρα.

Να σημειώσουμε πως στο ΟΑΚΑ ουδέποτε έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

Από εκεί και πέρα, συμφωνούμε απόλυτα με το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρει πως: «ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα».

Και θα συμπληρώναμε μονάχα: «και να μην τα αποκρύπτουν ειδικά όταν τα βλέπει όλη η φίλαθλη Ελλάδα».