ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM

Φρεγάτες Fremm: Πρόκειται για υπερσύγχρονες φρεγάτες γαλλικής κατασκευής για τις οποίες ενδιαφέρεται η ελληνική κυβέρνηση να μισθώσει από τη Γαλλία για να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, δεδομένης της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου από το 2013, έχει πάρει θετική θέση υπέρ της απόκτησης -με οποιοδήποτε τρόπο,εκμίσθωση ή αγορά- φρεγατών Fremm.

Για το ζήτημα της μίσθωσης των φρεγατών Fremm έγινε από τις αρχές του έτους μια καταρχήν συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν. Ακολούθησε αίτημα από την πλευρά του Ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς το αντίστοιχο γαλλικό.

Συναφή Tags: FREMM (FREMM), ΓΑΛΛΙΑ (ΓΑΛΛΙΑ), ΑΙΓΙΑΟ (ΑΙΓΑΙΟ), ΤΟΥΡΚΙΑ (ΤΟΥΡΚΙΑ), ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ), ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ (ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ)

 

Ο Π. Καμμένος διέψευσε τον Φ. Κουβέλη: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για χρονομίσθωση φρεγατών

 

Πλήρης είναι η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την παραχώρηση, υπό μορφή leasing, στην Ελλάδα των δύο γαλλικών φρεγατών

 

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Δεν υπήρξαν αποφάσεις ούτε για την αναβάθμιση των F-16, αλλά ούτε για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών